hipnosi

Com bé diu M. Pacheco, definir a la hipnosi com un fenomen de la consciència no és una cosa fàcil. No és un somni, encara que les persones poden semblar estar adormides. Erickson la va definir com un estat especial de consciència, no obstant normal, on el  subjecte està més receptiu a la presentació d’idees, està obert als seus records, aprenentatges, condicionaments i als seus nombrosos aprenentatges vitals.

L’experiència d’aquest estat de consciència, es pot aconseguir a través de tres formes generals: induït per una altra persona (heterohipnosis), autoinduït (autohipnosis), o com un aprofundiment de la fase de descans dels ritmes ultradianos (teoria proposada per Rossi des de 1986 d’ara endavant, i que no és compartida per tots els investigadors).

És una eina molt potent que utilitzo en tots aquells casos que valoro com a susceptibles de millora i evolució més ràpida del procés terapèutic.

Així mateix, si vols saber una mica més sobre aquesta eina, pots començar llegint
els mitos de la hipnosis (en castellà):

  1. La hipnosi no pertany al camp de la psicologia científica. Els que la practiquen solen ser xarlatans, curanderos o homes de l’espectacle. Les persones que milloren amb ella, són crèduls, ignorants i “dependents”.
  2. La hipnosi pot deixar a la persona “enganxada” en un tràngol, de manera que, en no poder “sortir de l’estat hipnòtic”, quedaria minvada en la seva voluntat o esdevindria en un dement.
  3. La hipnosi pot explicitar o agreujar psicopatologies “latents” de la persona. Fins i tot pot desenvolupar alteracions psíquiques en els individus sans. Els individus amb problemes psicopatològics, pot empitjorar amb la hipnosi.
  4. La hipnosi provoca un “estat” similar al del somni, en el qual la persona mostra unes característiques especials. Si no s’assoleixen aquestes característiques, la persona no està hipnotitzada. Només es pot estar en aquesta situació especial, si s’ha rebut un mètode d’inducció hipnòtica.
  5. La hipnosi elimina i anul·la el control voluntari de la persona. Aquesta esdevé en un autòmat en mans de l’hipnotitzador, pel que pot cometre actes delictius, antisocials, immorals o que el porten al ridícul social.
  6. La hipnosi provoca reaccions inusuals, excepcionals i quasi màgiques en les persones.
  7. La hipnosi és una teràpia (hipnoteràpia), summament útil, ràpida i eficaç, que no exigeix ​​cap esforç per part del client per canviar de comportament. Només les persones molt susceptibles, però, poden beneficiar-se’n.

Si vols tractar algun problema amb hipnosi, 

et puc ajudar.


Demana’m cita, trucant-me al 666 206 877 o deixa les teves dades personals i de seguida em posaré en contacte amb tu: